Koç Spor Fest’ten Yüzme ve Atletizmde toplam 12 madalya ile dönüyoruz!

koç spor fest kolaj

8-11 Mayıs 2017 tarihlerinde Denizli’de düzenlenen 14. Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nda sporcularımız atletizm ve yüzme branşlarında okulumuzu temsil etti.

Türkiye’nin en geniş kapsamlı organizasyonlarından olan Koç Spor Fest’te bu yıl da çeşitli branşlarda 5 binden fazla sporcu mücadele etti. Milli yüzücülerimiz Emre Sakçı, Berk Özkul, Anıl Akbıyıklı ve Tunçhan Cem Ceritoğlu’ndan oluşan Yaşar Üniversitesi bayrak takımı 4×100 metre serbestte birinci, 4×100 karışıkta ikinci oldu. Berk Özkul, 50 metre kelebekte 24,79 derecesi ile Üniversiteler Rekoru kırarak altın madalya kazanırken 100 metre sırtta da ikinci olmayı başardı. Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada ikinci, Anıl Akbıyıklı ise 50 metre sırtta ikinci, 100 metre serbest ve 200 metre sırtta ise üçüncü oldu.

Triatlon sporcumuz İpek Öztosun, bu sene Koç Spor Fest’te yüzme ve atletizm branşlarında da kendini test etme imkanı buldu. Yarıştığı kategorilerde başarıyla mücadele eden İpek Öztosun, yüzmede 400 metre karışık ve 400 metre serbest kategorilerinde üçüncü olmayı başardı.

Atletizmde ise öğrencilerimiz milli sporcular Berfe Sancak ve Elif Taş okulumuzu başarıyla temsil etti. Türkiye rekortmeni milli atlet Berfe Sancak, 100 metrede üçüncü olurken asıl branşı olan 200 metrede sakatlığı nedeniyle yarışamadı. Elif Taş, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gülle atmada gümüş madalyayı kazandı.

Yaşar Üniversiteli sporcular, bu sonuçlarla birlikte Koç Spor Fest’i 2 altın, 5 gümüş, 5 de bronz madalya ile tamamladı.